Rug of nekpijn

Eens in de zoveel tijd, op de meest vreemde of juist normale momenten, schiet het in mijn rug. Of word ik wakker met een stijve nek.

De oorzaak kan ik nooit bedenken en pijnstillers helpen niet.

Een jaar of wat geleden vertelde mijn buurvrouw dat ze mij wel kon helpen. Ik was erg sceptisch, vond het maar zweverig, maar omdat we ook vrienden zijn, wilde ik het wel een kans geven.

Iedere keer weer weet ze mij haarfijn te vertellen waar de pijn vandaan komt. Teleurstelling na een niet fijne, verregende vakantie. Of te druk met het draaiende houden van je huishouden in combinatie met werk en gezin tijdens een periode waarin ik even wat meer moet en wil werken. Werk wat ik overigens wel heel leuk vind, maar waar wel veel voor geregeld moet worden.

Wendy legt haar hand op de zwakke plek en begint meteen de juiste vragen te stellen. Ik voel dat de pijn zich verplaatst en uiteindelijk blijft die op een totaal andere plek dan waar die begon, hangen. Ik word aan het denken gezet en door het geven van antwoorden, soms hardop en soms in mezelf, merk ik dat ik rustiger word en dat de pijn wegtrekt.

De volgende dag is de pijn meestal volledig verdwenen. Het is moeilijk uit te leggen wat ze doet. Dit moet je gewoon ervaren.

Een betere buurvrouw en vriendin kun je toch niet hebben!

Lieve Wendy, dank je wel en ga hier vooral mee door.

Vriendelijke groet,

Kim Verweij

Basisschool Marimba Uden