Innerlijk kind en vrijheid

Mijn cliënt van vanmorgen was na een hele tijd weer bij mij in de praktijk. Haar proces van bewustwording en spirituele ontwikkeling doet zij geheel op eigen wijze en hierin volgt zij alleen haar gevoel waardoor haar keuzes zuiver zijn en haar precies brengen waar ze wil of dient te zijn.
Hier kan ik met verwondering en veel respect naar kijken.
Altijd is haar doel om in vrijheid dicht bij zichzelf te zijn.

Door gebeurtenissen in haar jeugd zijn we destijds bezig geweest met regressie- en innerlijk kindwerk waardoor ze zichzelf steeds beter ging begrijpen en zien en zo dicht bij zichzelf te komen.
Ze heeft al lang geen contact met haar ouders en nu droomde ze over haar moeder, haar lichaam deed pijn en ze voelde veel verdriet. Een van de redenen waarom ze het contact met haar moeder had verbroken was omdat ze het gevoel had dat ze dan beter in haar eigen energie kon staan. Alsof haar moeder controle had over haar doen en laten. Alsof er misbruik werd gemaakt van haar energie. Haar moeder had in real life ook weer contact met haar gezocht en ze wist niet hoe ze hier goed mee om moest gaan. Ze kwam er even niet alleen uit en had me daarom om hulp gevraagd.

Samen zijn we in haar onderbewustzijn op zoek gegaan naar de reden van haar pijn en verdriet mbt haar moeder. We zagen in haar bekken het beeld van een prachtige mooie en schone omgeving met daarin een plateau waar haar huisje op kon staan. Elke keer als ze erop ging staan dan viel het plateau naar beneden waardoor alles eraf gleed. Dus, geen stevige bedding.
We zagen dat haar moeder controle had over het plateau. Met een druk op de knop kon ze het laten kantelen. Dit voelde voor haar heel beklemmend en controlerend, iets waar zij zich al lang van probeert te ontworstelen.

We gingen terug in haar verleden naar de allereerste keer waarop ze het gevoel had dat haar moeder haar leven ging controleren. We kwamen bij het moment dat ze net was geboren en haar vader wegliep omdat ze een meisje was. Haar moeder, die zich al erg alleen voelde in de relatie met haar vader, besloot op dat moment dat dit kindje dan alleen van haar zou zijn waarmee ze de verantwoordelijkheid over haar eigen welzijn bij dit kindje neerlegde. We lieten haar moeder, in deze situatie en energie, zien wat dat veroorzaakte bij haar dochter. Zij schrok hiervan want dit was niet haar bedoeling. Haar kindje hoefde niet haar verantwoordelijkheid te dragen. Haar kindje zou zich zo geliefd mogen voelen dat dit haar niet zou overkomen. Moeder liet het kindje los en trok zich terug.


Mijn cliënt kon hiermee het kindje, de zij de ze ooit was, overnemen van haar moeder en haar koesteren. Ze vertelde het kindje dat ze goed was zoals ze was, dat ze haar eigen keuzes mocht maken en alleen haar eigen verantwoordelijkheid hoefde te dragen.
Haar innerlijke kind voelde zich veilig en gekoesterd en kon zo weer een deel van haarzelf kon worden.

Ze kon haar moeder bedanken voor alles wat ze haar wel kon geven en haar vergeven voor alles wat ze haar had ‘aangedaan’. Hierna voelde ze weer wie ze in wezen is: licht en liefde. Haar energie groeide en straalde. Haar moeder zag dit en kon haar voorbeeld volgen. Hun energie was door de jaren heen zo in elkaar gestrengeld dat geen van beide helemaal zichzelf kon zijn zonder dat dit ontkoppeld zou worden. Doordat ze nu allebei in hun eigen energie gingen staan werd hun verstrengeling opgegeven waarna ze elkaar los konden laten. Ze voelde nu echt dat ze alleen maar haar eigen proces hoefde te dragen.
Ze vertelde wat een opluchting dit was. Er viel zoveel last en verdriet van haar af. Ze voelde zich weer dichter bij zichzelf, ze voelde zichzelf weer stralen, ze voelde de vrijheid in zichzelf.

In haar bekken was het plateau nu in handen van haarzelf, ze liet het plateau los en het vergroeide met de omgeving waardoor het een stevige en prachtige bedding vormde en ze weer vrijheid en veiligheid ervaarde in haar systeem. Naar haar moeder toe voelde ze veel liefde en had ze geen angst meer om het contact weer aan te gaan. Hoe mooi!
Dit alles werd bevestigd door een duif die op het dakraam kwam zitten en ons even aankeek.
Een mooi symbool voor vrede en vrijheid!

Later kreeg ik nog dit berichtje van haar: Lieve Wendy, wat was dit fijn, waardevol en belangrijk voor mij. Je hebt iets zo essentieels in mij geraakt. Deze sessie met jou legde heel veel op zijn plek en hiermee er is iets heel basaal in mij ten goede veranderd. Dankjewel 🙏🏼