Holistische en systemische begeleiding bij afscheid, rouw en verlies

Verlies van een naaste

Het overlijden van een dierbare kan je behoorlijk uit balans brengen. Om weer in balans te komen en je eigen leven weer op te pakken voorbij zo’n heftig verlies, heeft vaak tijd en aandacht nodig. En soms lukt dat niet alleen.

Iemand die je bent verloren kun je niet vasthouden, maar je hoeft ook niet helemaal los te laten. Wat overblijft is altijd de liefde. Ik begeleid je dan ook graag naar het punt waarin je degene of datgene wat je bent verloren, in liefde kunt loshouden. Om weer in balans te komen, en op eigen kracht weer voluit leven, in plaats van overleven.

Overig verlies

Elk verlies dat je ervaart brengt een rouwproces met zich mee. Verlies van een relatie, een huisdier, een huis, een verlangen, een situatie etc. kan je blokkeren. Ook dan kan ik je begeleiden om daar voorbij te komen, en je leven weer in eigen regie te krijgen. Zo kun je weer keuzes leren maken op basis van vertrouwen en je eigen gevoel, in plaats van angst of verdriet.


Holistisch, boeddhistisch en systemisch

Ik werk vanuit een combinatie van holistische, boeddhistische en systemische principes. Door op deze manier naar het leven te kijken breng je je interne systeem weer in balans. Dan krijg je de grip op je leven weer terug en kun je het leven oppakken zonder geblokkeerd te zijn door je verlies.

  • Het holistisch mensbeeld is voor mij de balans tussen lichaam, verstand en de ziel.
  • Het belangrijkste inzicht vanuit het boeddhisme: Er is lijden.
  • 10 systemische principes om je leven in balans te brengen.


Een goede rouwverwerking begint met een goed afscheid

Daarom kun je bij mij ook terecht voor onderstaande.

Chat openen
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?