Vol overgave leven

door voorbij je verlies te bewegen

Elk verlies dat je als mens kunt ervaren brengt een rouwproces op gang. Een overlijden, maar ook een verhuizing, verlies van baan, een relatie, gezondheid of elke andere situatie kun je zien als een verlies. Een rouwproces betekent het vinden van de juiste balans tussen loslaten en vasthouden. Een proces dat, als je dat ten volle aangaat, je dichtbij je kern brengt. Dat je laat voelen wat belangrijk voor je is, en wat je ten diepste wilt.

Bijvoorbeeld als je een dierbare verliest, dan brengt dat je systeem uit balans. En dat vraagt dan een tijdje alle aandacht. Het is logisch dat je dan niet in balans bent.
De pijn van het verlies laat zich met de tijd steeds een beetje meer voelen en verwerken totdat jij de moed hebt om voorbij het verlies te bewegen. Dat betekent niet dat het verlies er niet meer mag zijn. Dat betekent dat je het verlies de juiste plek in je leven hebt gegeven. Dat je weer in overeenstemming met het verlangen van je ziel, je leven voluit kunt leven.  

Soms sta je er niet bij stil dat een verlies dat je ooit hebt geleden, je nog steeds uit balans houdt. Bijvoorbeeld omdat je hoofd je vertelt dat het al zo lang geleden is, of omdat je er niet zo mee zou moeten zitten. En soms weet je niet eens dat er nog onverwerkte emoties zijn, maar voel je wel dat je niet helemaal in balans bent. Bijvoorbeeld omdat er iets in je vroege jeugd is gebeurd, misschien zelfs in een ander leven of iets wat zich in jouw familielijn heeft afgespeeld. Iets waar je dus geen bewuste herinneringen aan hebt.

In onbalans zit een uitdaging. Een signaal van je ziel om te onderzoeken waar dit vandaan komt. En vaak vraagt dat wel wat van je. Want met het ervaren van een onbalans, en het onderzoeken waar dit vandaan komt of wat het je wil vertellen kun je vanalles tegenkomen. Zoals onverwerkte emoties, een belemmerende overtuiging of een energetische blokkade. Als je niet weet wat er aan de hand is kun je er ook niks mee doen, dan kan alles blijven zoals het is. Dan ben je aan het overleven met de blijvende onbalans. Als je daar tevreden mee bent, niks aan de hand.

Maar als jij vol overgave jouw leven wilt leven, heb dan de moed om te onderzoeken wat de onbalans veroorzaakt. Als je datgene aankijkt wat jou tegenhoudt, het leert begrijpen en uiteindelijk kunt omarmen kom je heel dicht bij jezelf.
Dan leer je hoe je je intuïtie en gevoel kunt volgen.
Dan ga je steeds meer leven naar het verlangen van je ziel.
Dan ben je niet meer aan het overleven maar vol overgave je leven aan het leiden.

De begeleiding die ik bied is bedoeld om jou, onafhankelijk van wie of wat dan ook, dichter bij jezelf te brengen zodat je in je eigen kracht kunt staan en je je eigen pad vol vertrouwen kunt bewandelen.